Hyppy uudelle alalle kannatti – Minna Virtakangas arvostaa Polttovärin hyviä oppimismahdollisuuksia

Hyppy uudelle alalle kannatti – Minna Virtakangas arvostaa Polttovärin hyviä oppimismahdollisuuksia

15.03.2021

Minna Virtakangas on työskennellyt Polttovärillä 2,5 vuotta. Ura pintakäsittelyn parissa Polttovärillä aukeni onnekkaan sattuman kautta Virtakankaan muuttaessa Vaasaan. Aiempaa kokemusta pintakäsittelystä ei ollut, mutta ammattitaitoiset työkaverit tekivät oppimisesta nopeaa.

—Polttovärillä parasta on mahtava ja osaava työporukka, joka kannustaa ja ohjaa toisiaan jatkuvasti eteenpäin. Olen oppinut nopeasti alan salat. Tylsää ei tule, sillä työnkuva on monipuolinen ja pääsemme kaikki tekemään työpäivän aikana monipuolisesti erilaisia tehtäviä, Virtakangas kertoo.

Polttovärillä on Virtakankaan mukaan paljon mahdollisuuksia kokeilla ja oppia uutta, sillä yrityskin kehittää jatkuvasti parempia ratkaisuja uutta teknologiaa hyödyntäen.

—Täällä nälkä kasvaa syödessä, eli aina haluaa oppia lisää. Oppimiseen kannustava ilmapiiri on varmasti yksi osatekijä siinä, miksi meidät tunnetaan hyvästä laadusta ja monipuolisista palveluista. Sen ansiosta koko yrityksen yhteinen osaamistaso kasvaa jatkuvasti.

Monipuoliset tehtävät ovat työn suola

Virtakangas sanoo, että uuden oppimisen lisäksi työn suola on vaihtelu ja monipuoliset työtehtävät. Virtakangas haluaakin tulla moniosaajaksi, joka pystyy tarvittaessa hyppäämään mille tahansa maalauslinjalle tai mihin tahansa tehtävään.

—Teen tällä hetkellä esikäsittelyä, erilaisten kappaleiden suojausta ja kokoonpanoa sekä jauhemaalausta. Nyt haluan oppia myös märkämaalaamaan. Se vaatii taitoa ja tarkkuutta, jotta valumia ei synny ja työjälki on korkealaatuinen. Itsensä haastaminen ja kehittäminen on motivoivaa.

Turvallisuus on yhteinen asia

Virtakangas toimii myös Polttovärin työsuojeluvaltuutettuna. Yhteisestä turvallisuudesta huolehditaan Polttovärillä hänestä hyvin, sillä jokainen työntekijä kantaa kortensa kekoon yhteisten työolojen kehittämiseen.

—Työn turvallisuutta mietitään tarkasti käytännön tekemisen kautta ja toimintaa kehitetään jatkuvasti. Meillä työskentelee monta konkaria, jotka vuosien kokemuksen kautta tunnistavat hyvin, miten asiat voitaisiin tehdä vieläkin paremmin. Pidämme yhdessä paikat kunnossa ja huolen siitä, että kaikilla on turvalliset ja hyvät puitteet työskennellä. Siten varmistamme, että asiat sujuvat juuri kuten pitääkin myös asiakkaan suuntaan.