Polttoväri 40 vuotta – ensi vuodelle ennustetaan kasvua

Polttoväri 40 vuotta – ensi vuodelle ennustetaan kasvua

26.11.2019

Kulunut vuosi on sujunut Polttovärillä työn ja juhlien merkeissä nopeasti. Yrityksessä panostettiin henkilökunnan koulutukseen, kehityttiin yhdessä asiakkaiden kanssa ja juhlittiin juhlavuotta.

Keväällä koko henkilökunta pääsi maalivalmistaja Teknos Groupin Rajamäen tehtaalle Gallus-koulutuskeskukseen opiskelemaan pintakäsittelyä. Koulutuksessa käytiin läpi jauhemaalausta teoriassa ja käytännössä.

– Koulutuksesta tarttui jokaiselle hyödyllistä tietoa. Ennen kaikkea saimme uskoa omaan tekemiseemme ja vahvistusta avoimina oleviin kysymyksiin. Koulutus kesti kaksi päivää, joten se oli samalla mukavaa yhdessäoloa, toimitusjohtaja Hannu Kotimäki kertoo.

40-vuotisjuhlavuosi huipentui Avoimet ovet -tapahtumaan

Polttovärillä on vietetty tänä vuonna yrityksen 40-vuotisjuhlavuotta. ”Pönötysjuhlia” ei kuitenkaan haluttu, vaan sen sijaan syyskuussa järjestettiin rento Avoimet ovet -tapahtuma, jossa vierailijat pääsivät tutustumaan tuotantotiloihin ja nauttimaan lounaasta ja kakkukahveista.

– Tapahtuma oli mukava tilaisuus tavata asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme. Tulevaisuudessa haluamme kehittää kommunikaatiota yhä avoimempaan suuntaan. Esimerkiksi säännöllisissä palavereissa asiakkaidemme kanssa voimme suunnitella, miten asiat voidaan tehdä nykyistä fiksummin.

Tänä vuonna Polttoväri saikin uusia mielenkiintoisia asiakkuuksia. Toimintamalleissa kiinnitetään entistä enemmän huomiota nimenomaan asiakkaiden päivittäisen arjen helpottamiseen.

– Tulevaisuudessa yhä isompien kokonaisuuksien hallinta pintakäsittelylaitoksessa on potentiaalinen kehityssuunta. Nämä uudet asiakkuudet kehittävät myös meidän omaa osaamistamme, sillä iso osa niistä on kokonaistoimituksia.

Juha Autio tuotantopäälliköksi ja Riina Toivio toimistopäälliköksi

Myös Polttovärin organisaatioon on tullut muutoksia. Polttovärin tuotantopäälliköksi nimitettiin Juha Autio ja toimistopäälliköksi Riina Toivio. Näillä nimityksillä halutaan jakaa vastuuta ja selkeyttää työnkuvia.

– Juha on ollut Polttovärillä 17 vuotta ja Riina yli 8 vuotta, joten heillä on selkeä näkemys yrityksen toiminnasta. On hienoa nähdä, kun ihmiset saavat loistaa siinä, missä he ovat hyviä, Kotimäki sanoo.

Osa yrityksistä on vasta painamassa kaasua pohjaan

Tulevana vuonna Polttovärillä jatketaan perustekemistä, terävöitetään prosesseja ja haetaan kasvua. Suunnitelmissa on investointeja laitekantaan ja automaation kehittämiseen. Kotimäen mukaan markkinat näyttävät kokonaiskuvassa hyvältä.

– Ilmapiiri on tällä hetkellä odottava. Tietyillä aloilla tilauskannat ovat lähteneet laskuun, mutta sitäkin suuremmalla osalla yrityksistä menee tällä hetkellä lujaa, ja he ovat vasta painamassa kaasua pohjaan. Ennustankin kasvua Polttovärin tulevalle vuodelle.