Polttoväri investoi maalausrobotteihin

Polttoväri investoi maalausrobotteihin

11.12.2020

Automaatio on nykypäivän sana. Polttoväri on investoinut kahteen maalausrobottiin, jotka lisäävät pinnoitustyön kapasiteettia huomattavasti. Investoinnin taustalla on tahtotila kasvattaa tuotantoa ja toimintaa nykyisillä henkilöstöresursseilla. Se mahdollistaa monipuolisempien tilauksien vastaanottamisen ja monimutkaisempien tuotteiden pintakäsittelyn tehokkaasti.

ꟷ Käsinmaalaus on käsityötaito, joka kehittyy tekemällä. Maalausrobotit eivät suinkaan korvaa maalareiden työtä, vaan täydentävät sitä ja tehostavat tuotantoa. Ihminen on edelleen paras tekemään silmä-käsi-koordinaatiota vaativat pinnoitustyöt, mutta robotti taas toistaa ennalta määritetyt liikkeet nopeasti ja virheettömästi, kertoo Polttovärin toimitusjohtaja Hannu Kotimäki.

Maalausrobotit tehostavat tuotantoa huomattavasti. Käsin maalatessa maalaria vaihdetaan tunnin välein, jotta tarkan työn vaatima vireystaso pysyy yllä. Maalausrobotti ei väsy, joten tulos on tasaisen laadukasta ja pinnoitekerroksen paksuus äärimmäisen tasainen.

ꟷ Automaatio tuo työhön myös jatkuvuutta ja joustavuutta. Maalausrobotit ovat aina käytettävissä ja ne painavat suuretkin tilaukset vaikka yhtä menoa pakettiin, Kotimäki summaa.

Ainutlaatuinen linjasto

Polttovärin vahvuus ovat monipuoliset tuotantolinjastot, joilla voidaan toteuttaa hyvin erityyppisiä ja eri tarkoituksiin soveltuvia pintakäsittelyjä. Samanlaista maalausrobottilinjastoa saa Suomesta hakea. Linjalla tuotteisiin voidaan tehdä sinkkihiutalepinnoite, mikä on harvinaislaatuista jopa Euroopan tasolla.

ꟷ Sinkkihiutalepinnoitteella saadaan aikaan erinomainen korroosiokestävyys muita menetelmiä huomattavasti ohuemmalla pinnoitekerroksella. Sitä käytetään esimerkiksi kiinnitystarvikkeiden, kuten ruuvien pinnoittamiseen, sillä niissä tuloksen on oltava äärimmäisen mittatarkka ja kestävä.

Monipuolisia pinnoitusratkaisuja

Pintakäsittelyratkaisuja on lähestulkoon yhtä monta, kuin käsiteltävien tuotteiden käyttötarkoituksiakin. Kun tuotteen tai kappaleen halutaan kestävän äärimmäistä kuumuutta, kylmyyttä, kosteutta tai vaikka johtavan sähköä, täytyy pintakäsittelyyn löytää vaatimusten mukainen ratkaisu.

ꟷ  Maalausrobotit ovat ensiaskel kohti laajempaa automaatiota, jolla voidaan täydentää linjastojen omaleimaisuutta entisestään. Niin asiakkaalle voidaan löytää aina parempia pintakäsittelyratkaisuja. Yhtä universaalia ratkaisua asiakaskunnan monitasoisiin tarpeisiin ei ole.