Polttoväri kruunattiin Vaasan vuoden työnantajaksi

Polttoväri kruunattiin Vaasan vuoden työnantajaksi

18.12.2023

Kolmas kerta toden sanoi, sillä Polttoväri sai joulukuussa Vaasan vuoden työnantaja -tittelin ansaitusti. Työhyvinvointiin ja letkeään yrityskulttuuriin panostava yritys lahjoitti tänäkin vuonna joululahjoihin varatut rahat hyväntekeväisyyteen.

Vaasan Nuorkauppakamari palkitsi aiemmin tässä kuussa Polttovärin Vaasan vuoden työnantajana.

– Kaksi vuotta sitten olimme kolmansia, viime vuonna toisia ja tänä vuonna saimme kunnian voittaa kisan. Arvostamme erityisen paljon tätä palkintoa, koska kuka tahansa on saanut ilmiantaa yrityksiä mukaan kisaan matalalla kynnyksellä, Polttovärin toimitusjohtaja Hannu Kotimäki kiittelee.

Tänä vuonna voittajan valintaan vaikuttivat erityisesti työnantajan panokset työhyvinvointiin, vastuullisuuteen, hyvään johtamistyöhön sekä henkilöstön kehittymismahdollisuuksiin.

Henkilökunnan huomiointi onkin näkynyt Polttovärillä monella rintamalla myös joulun aikaan. Joululounaiden ja pikkujoulujen lisäksi perinteeseen kuuluu esimerkiksi joulukinkkujen jakaminen työntekijöille. Letkeä ja mutkaton tunnelma näkyy ja kuuluu myös yrityskulttuurissa, jossa jokainen saa olla rennosti oma itsensä.

Hyväntekeväisyystempauksesta tuli perinne


Polttovärillä on takanaan jo nelivuotinen perinne lahjoittaa asiakkaille tarkoitetut joululahjavarat hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna henkilökunta äänesti ylivoimaisella äänivyöryllä voittoon Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksen. Kotimäen mukaan hyväntekeväisyyskohde on tuntunut henkilöstöstä merkittävältä, koska siihen saa itse vaikuttaa:

– Useampina vuosina henkilökunta on päätynyt valitsemaan paikallisen kohteen, joten valtakunnallinen kohde oli sinänsä uutta ja poikkeavaa tänä vuonna. Syöpä koskettaa valitettavasti meistä useampaa enemmän tai vähemmän elämämme aikana.

Lahjoitus Syöpäsäätiölle näkyy henkilöstön sähköpostin allekirjoituksissa sekä yritykselle tunnusomaisissa maalipurkeissa, jotka on täytetty suklaalla. Kotimäki korostaa, että maalipurkit jaetaan heidän arjessaan kohtaamille asiakkaille eli ”perusduunareille”, tavaroiden kuljettajille.

Kotimäki aloitti hyväntekeväisyysperinteen Polttovärillä vuonna 2019. Aikaisempina vuosina lahjoituksen ovat Polttoväriltä vastaanottaneet Mieli ry, Vaasan ensi- ja turvakoti ry, Hope Vaasa ja Vaasan ruoka-apu.

– Koen, että meillä on myös tietty yhteiskunnallinen velvollisuus pitää huolta niistä, joilla ei ole asiat välttämättä niin hyvin. Tämä on osa Polttovärin vastuullisuustyötä, Kotimäki pohtii.

Polttoväri suhtautuu tulevaisuuteen valoisin mielin


Kun vuosi 2023 alkaa lähetä loppuaan, on aika tarkastella mennyttä ja kääntää katseet kohti uutta:

– Kiitos työntekijöillemme ja asiakkaillemme kuluneesta vuodesta! Polttovärillä suhtaudumme hyvin valoisin mielin tulevaan, sillä vuosi on tarjonnut paljon onnistumisia. Kehitysmyönteisenä yrityksen pyrimme ensi vuonnakin nostamaan automaatioastettamme. Tämä on valitsemamme suunta, johon olemme organisaationa sitoutuneet, Kotimäki päättää.