Polttoväri siirtyy tuulisähkön käyttämiseen – ekologisuus huomioitu myös muissa prosesseissa

Polttoväri siirtyy tuulisähkön käyttämiseen – ekologisuus huomioitu myös muissa prosesseissa

10.06.2020

Polttoväri haluaa omalta osaltaan vaikuttaa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Polttoväri siirtyikin tämän vuoden helmikuussa kokonaan tuulisähköön.

– Tuulisähkö on meidän osaltamme myös helpoin ratkaisu siirtyä käyttämään uusiutuvaa energiaa. Toimimme asiakasrajapinnassa tuulivoimarakentajien kanssa, sillä pintakäsittelemme komponentteja tuulivoimaloihin. Tätä kauttakin tuulisähkö on meille luonnollinen ratkaisu, Polttovärin toimitusjohtaja Hannu Kotimäki kertoo.

Prosessivedet puhdistetaan omassa jätevedenpuhdistamossa

Polttovärillä tehdään aktiivisesti myös muita toimenpiteitä ympäristön suojelemiseksi. Yrityksessä on oma jätevedenpuhdistamo, jossa käsitellään kaikki prosessivedet. Polttovärillä on vastuuhenkilöt, jotka huolehtivat jätevedenpuhdistamon toiminnasta. Veden laatua tutkitaan säännöllisesti muun muassa vesinäytteillä.

Myös kierrätys ja jätteiden lajittelu on mukana jokapäiväisessä työskentelyssä.

– Meillä on tarkka lajittelusysteemi kaikille jätteille ja ylimääräisille materiaaleille. Jokaiselle työntekijällemme on selvää, miten jätteet tulee kierrättää.

Suurin osa pakkausmateriaaleista käytetään uudelleen

Kaikki pintakäsitellyt kappaleet pakataan Polttovärillä huolellisesti, jotta ne pysyvät kolhiintumattomina kuljetuksen ajan. Pakkausmateriaaleissa on kiinnitetty huomiota ekologisuuteen ja suurin osa pakkausmateriaaleista käytetään uudelleen.

– Otamme talteen pakkausmateriaalit, joissa kappaleet tulevat meille pintakäsiteltäväksi. Käytämme pakkausmateriaalit uudelleen kappaleiden pakkaamisessa mahdollisuuksien mukaan, Kotimäki kertoo.

Kotimäen mukaan Polttoväri tekee tulevaisuudessa yhä enemmän asioita ympäristön hyväksi.

– Haluamme omilla toimenpiteillämme vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen, ja kehitämme yritystä sen mukaisesti.