Polttoväri tähyää sinkkihiutalepinnoitteella kansainvälisille markkinoille

Polttoväri tähyää sinkkihiutalepinnoitteella kansainvälisille markkinoille

05.04.2024

Polttoväri on tarjonnut Delta MKS® -sinkkihiutalepinnoitetta alihankintana jo yli 20 vuoden ajan lähes ainoana toimijana Pohjoismaissa. Nopeus, joustavuus ja ketteryys ovat Polttovärin vahvuuksia, sillä myös pienet erät liikkuvat nopeilla toimitusajoilla.

Sinkkihiutalepinnoite eli Delta MKS® -pinnoite on tunnettu erityisesti korroosionkestävyydestään ja siitä, että sen ohuella kalvolla saadaan maksimaalinen suoja myös lujille materiaaleille. Nyt Polttoväri suuntaa katseensa kansainvälisille markkinoille tällä ylivoimaisella tuotteellaan, jota ei tarjoa kuin harva Pohjoismaissa:
– Polttoväri on myös alallaan huomattavasti ketterämpi toimija kuin moni muu sinkkihiutalepinnoitteen tarjoaja. Koska olemme suhteellisen pieni toimija, olemme joustavia eli pystymme tekemään sekä pieniä että isoja pinnoituseriä nopeallakin aikataululla, aloittaa tuotantopäällikkö Juha Autio Polttoväriltä.

Väittämällä Autio viittaa siihen, että tilausmäärien tulee olla suuria, jos pinnoitukset ostetaan vastaavilta keskieurooppalaisilta sinkkihiutalepinnoitteen tekijöiltä. Lisäksi niiden toimitusajat venyvät jo rahtien vuoksi useiksi viikoiksi.

Yli 20 vuoden kokemuksella ensiluokkaista laatua pinnoituksiin

Polttovärin varmuus ja luotettavuus sinkkihiutalepinnoitteen tarjoajana syntyy kokemusvuosista. Yrityksellä onkin takanaan yli 20 vuoden kokemus Delta MKS ® -pinnoitteesta, jota ei tarjoa mikään muu taho kuin Polttoväri Suomessa ja vain harva edes Pohjoismaissa.

– Olemme Pohjoismaissa harvojen joukossa, jotka tekevät sinkkihiutalepinnoituksia alihankintana muille. On kyllä muitakin, jotka pinnoittavat Delta-pinnoitteilla, mutta nämä toimijat tekevät vain omaan tuotantoonsa eivätkä tarjoa sitä ulkopuolelle. Olemme ehtineetkin vuosien saatossa ratkoa monien asiakkaiden haasteita tällä erityislaatuisella pinnoituksella, Autio tarkentaa.

Aktiivista laadunvalvontaa tehdään myös pinnoitetulle tuotteelle. Tässä Polttoväri hyödyntää esimerkiksi omaa suolasumukaappiaan, joka on käynnissä vuoden ympäri.

– Laatu puhuu puolestaan. Deltapinnoitteita valmistava Dörken käy meidät auditoimassa vuosittain, varmistaen, että laatukriteerit ja muut toiminnan ehdot täyttyvät. Mielestäni se on laaduntae, kun koko toimitusketjulla on yhteinen tavoite, kuvailee Autio.

Autio muistuttaa, että laatuun kuuluu myös ammattimainen esikäsittely, joka valitaan aina tuotteen mukaan:
– Sinkkihiutalepinnoitettaville kappaleille esikäsittely voi olla mekaaninen tai kemiallinen, esimerkiksi sinkki- tai rautafosfatointi tai pelkkä rasvanpoisto.

Pohjoismaat ja Baltia potentiaalisia myyntikohteita Delta-pinnoitteelle

Autio arvioi Polttovärin saavan tällä hetkellä noin neljänneksen liikevaihdostaan sinkkihiutalepinnoituksista. Suuntana on kuitenkin jatkossa yhä kansainvälisempi myynti ja etenkin Pohjoismaat ja Ruotsi.

– Baltian maat ja Pohjoismaat ovat potentiaalisia kohteita maantieteellisen läheisyytensä ja helppojen kulkuyhteyksien vuoksi. Jonkin verran pinnoittamiamme tuotteita menee myös Viroon. Kaiken kaikkiaan asiakkaita löytyy lähes kaikilta toimialoilta aina kaivosteollisuudesta uusiutuvaan energiaan.

Vaikka sinkkihiutalepinnoite on korroosionkestävyydessään ylivoimainen, Autio vinkkaa lopuksi myös muista pinnoitteen varteenotettavista ominaisuuksista:
– Sinkkihiutalepinnoitteella saa ulkonäöllisesti näyttäviä pinnoituksia tuotteille. Myös matalan kitkakertoimen hyödyt nousevat esiin, esimerkiksi ruostumattomissa kiinnitystarvikkeissa ja poraruuveissa. Autio summaa. 

Lue lisää ajankohtaisista ja Polttovärin sinkkihiutalepinnoitteesta: ”Markkinajohtajan tuotteella Suomen kestävin sinkkihiutalepinnoite”