Jauhemaalaus

Jauhemaalauksen etuja ovat nopeus, edullisuus ja visuaalisesti tasainen pinta. Nopeus ja edullisuus syntyvät siitä, kun kuivumista ei tarvitse odotella, sillä kappale uunitetaan. Voimme tehdä saman päivän aikana sekä pohja- että pintamaalauksen.

Jauhemaali on sähköstaattista. Sähköstaattinen varaus tulee maalipistoolin tai -automaatin kautta. Maalauslinja on maadoitettu, joten jauhemaalia suihkutettaessa metalli vetää sitä puoleensa. Sen vuoksi maali hakeutuu myös tasaisesti kulmiin ja nurkkiin.

Maalauksen jälkeen kappaleet uunitetaan. Uunissa jauhemaalikerros sulaa ja verkottuu. Tämän kemiallisen reaktion avulla muodostuu kestävä kalvo. Se tarkoittaa sitä, että maali ei murru eikä lohkeile, vaan venyy.

Jauhemaalaus on ympäristöystävällistä, sillä sähkövarauksen ansiosta jauhemaalista tulee pienempi hukka kuin märkämaalista. Keräämme jauhemaalin talteen syklonilla eli imurilla, joten voimme käyttää maalin uudestaan. Jauhemaali ei sisällä myöskään liuottimia, joten siitä ei synny ympäristölle haitallisia liuotepäästöjä.

Jos kappaleelle halutaan lisäsuojaa, se voidaan viimeistellä esimerkiksi lakkakerroksella. Neuvottelemme mielellämme vaihtoehdoista asiakkaan kanssa, sillä meillä on kokemusta monien eri kokoisten ja eri käyttökohteisiin menevien kappaleiden maalauksesta.

Huom! Voimme myös katsoa yhdessä uudelleen vaihtoehtoista pinnoitustapaa. Näin säästämme sinun aikaasi ja resurssejasi, kun pintakäsittelyä ei ylimitoiteta turhaan. Voimme tehdä esimerkiksi verrokkitestin jauhemaalauksen ja märkämaalauksen välillä. Lue lisää Polttovärin testauksesta.

Ripustus:

Kappaleen ripustettavuus on hyvä ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Kappale laitetaan useimmiten roikkumaan joko siihen suunnitellusta reiästä tai kulmasta.

Keskustelemme mielellämme asiakkaidemme kanssa, mikä kohta kappaleessa on käytettävissä ripustusta varten.

 

Maalaus kuva