Märkämaalaus

Jos kappale tarvitsee suojaa vaativiin olosuhteisiin, märkämaalaus on paras vaihtoehto. Märkämaalaus soveltuu parhaiten kappaleisiin, joiden täytyy kestää esimerkiksi meri-ilmastoa tai kylmän ja kuuman vaihtelua. Maalien valinnalla vaikutetaan esimerkiksi pinnan korroosionkestävyyteen, iskunkestävyyteen, lämmönkestävyyteen, sähkönjohtavuuteen, kiiltoasteeseen, eri sävyihin ja karheuteen. Valitsemme maalit aina kappaleen käyttötarkoituksen mukaan, joten keskustelemme mielellämme asiakkaan kanssa eri vaihtoehdoista.

Märkämaalaus kannattaa esimerkiksi, kun kappale halutaan maalata eri puolilta eri värisiksi, kappale ei kestä lämpöä tai se ei mahdu uuniin. Uunitus taas on välttämätöntä jauhemaalauksessa. Märkämaalauksessa voidaan maalata paksumpia maalikerroksia kuin jauhemaalauksessa ja märkämaalausta on mahdollista tehdä tarvittaessa kokoonpanon jälkeenkin.

Polttovärillä märkämaalaus tehdään joko maalausautomaateilla tai manuaalisesti kappaleesta riippuen. Maalauksen jälkeen kappaleet kuivuvat yleensä huoneenlämpötilassa.

Huom! Voimme myös katsoa yhdessä uudelleen vaihtoehtoista pinnoitustapaa. Näin säästämme sinun aikaasi ja resurssejasi, kun pintakäsittelyä ei ylimitoiteta turhaan. Voimme tehdä esimerkiksi verrokkitestin jauhemaalauksen ja märkämaalauksen välillä. Lue lisää Polttovärin testauksesta.

Ripustus:

Kappaleen ripustettavuus on hyvä ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Kappale laitetaan useimmiten roikkumaan joko siihen suunnitellusta reiästä tai kulmasta.

Keskustelemme mielellämme asiakkaidemme kanssa, mikä kohta kappaleessa on käytettävissä ripustusta varten.

 

Markamaalaus kuva