Polttovärin maalausrobotit ohjelmointiin virtuaalimaailmassa

Polttovärin maalausrobotit ohjelmointiin virtuaalimaailmassa

16.03.2021

Polttovärin uudet maalausrobotit on nyt opetettu talon tavoille ja ne ovat valmiita aloittamaan maalaustyöt. Oikeat liikeradat ja maalausnopeudet opetettiin roboteille ABB:n virtuaaliohjelmointiympäristössä.

ꟷHaluamme panostaa siihen, että olemme Polttovärillä teknologisen kehityksen kärjessä. Tutkimme jatkuvasti, miten voimme hyödyntää uutta teknologiaa toiminnan kehittämiseen. VR-ohjelmointi antaa meille lisätehoa tuotekehitykseen ja mainion mahdollisuuden hienosäätää robottimaalauslinjastoa joustavasti, kertoo Polttovärin toimitusjohtaja Hannu Kotimäki.

Robotit ohjelmoitiin ABB:n kehittämässä RobotStudio® ohjelmointiympäristössä, josta liikeradat synkronoitiin robottien ohjausjärjestelmään. ABB:n teknisen tuotepäällikön Iiro Kettusen mukaan VR-laseilla tehtävä robottiohjelmointi on teollisuudessa vielä harvinaista, vaikka sen edut ja mahdollisuudet ovat merkittävät.

ꟷOhjelmointi virtuaalitodellisuudessa on nopeaa, sillä liikeradat voi näyttää robotille helposti ja tarkasti kättä liikuttamalla. Koko liikerata visualisoituu ohjelmointiympäristöön ohjeviivana, jota on helppo hienosäätää jälkikäteen. Tuloksena saadaan millintarkkaa maalausjälkeä, sillä robotit toistavat ennalta määritetyt liikkeet virheettömästi.

Polttovärin henkilökunta on kouluttautunut tekemään VR-ohjelmointia itse, jotta maalauslinjastoa voidaan jatkossa hienosäätää joustavasti ja nopeasti asiakastarpeiden mukaisesti. Ohjelmoinnin voi tehdä ilman työkatkoksia, sillä se tapahtuu keinotodellisuudessa samaan aikaan, kun maalausrobotti työskentelee keskeytyksettä.

ꟷTulevaisuudessa VR-ohjelmoinnin hyödyntäminen teollisuudessa tulee varmasti kasvamaan, sillä se säästää huomattavasti ohjelmointiin menevää aikaa. Meillä ABB:llä otetaan turvallisuus vakavasti. On arvokasta, että ohjelmoinnin voi tehdä tarvittaessa vaikka kokonaan etänä, Kettunen kertoo.

Lue tästä lisää Polttovärin maalausroboteista!