Tuomas vaihtoi ravintola-alan teollisuuteen

Tuomas vaihtoi ravintola-alan teollisuuteen

23.02.2024

Ravintola-ala ei tuntunutkaan omalta, joten Tuomas päätti rohkeasti kokeilla alan vaihtoa. Hän hyppäsi suoraan pintakäsittelyn maailmaan ja jäi sinne tielleen. Nyt linjavastaavana työskentelevä mies on kouluttautunut Polttovärin kautta jatkuvasti lisää, mikä jatkuu edelleen.

Polttovärillä tehdään perinteisesti pitkiä uria. Tuomas Talvitiekin on viihtynyt yrityksessä jo lähes 13 vuotta. Sitä ennen hän ehti kokeilla vähän muutakin:
– Ennen Polttoväriä olin toisen yrityksen palveluksessa johdinsarjojen kokoonpanotehtävissä, jossa kului muutama vuosi. Pikkuhiljaa alkoi kuitenkin tuntua, että kaipasin sittenkin jotain muuta, Tuomas kertoo alkutaipaleestaan teollisuuden alalla.

Ravintolasta suoraan pintakäsittelyn monipuolisiin tehtäviin


Alun perin Tuomas on kouluttautunut ammattikoulusta ravintolakokiksi. Se ei kuitenkaan tuntunut aivan omalta, joten hän alkoi hakea muita töitä ja päätyi teollisuuden alalle. Tehtyään 3,5 vuotta kokoonpanoa, hän haki Polttovärille ja pääsi tekemään jauhemaalausta, joka tuntui heti enemmän omalta jutulta. Maalauksessa vierähti nelisen vuotta. Tuomaksen mukaan hän on ollut suurimman osan urastaan maalauksen ja automaattilinjan kanssa tekemisissä:

– Aloitin ripustamalla ja pakkaamalla, minkä jälkeen alkoi maalauksen harjoittelu. Maalauksesta hyppäsin linjavastaavaksi. Nyt vastaan pitkälti linjalle tulevasta tavarasta ja työnjaosta sekä siitä, että tilaukset lähtevät ajallaan liikkeelle, Tuomas kertoo.

Nykyään hän ei enää maalaa itse vaan hyödyntää siihen muun muassa automaatteja. Tämän lisäksi hänen tontilleen kuuluu erinäisiä vastuutehtäviä nestekaasuista ja palolaitteistoihin.

Työnantajan koulutuksella pintakäsittelymestariksi


Tuomaksen uraa Polttovärillä on leimannut jatkuva kouluttautuminen, mihin työnantaja on vahvasti kannustanut. Aiemmin hän on suorittanut työn ohessa esimerkiksi lähimieskoulutuksen. Paraikaa mies suorittaa Kauhavalla työkaverinsa Patricia Ringvallin kanssa pintakäsittelyalan erikoisammattitutkintoa, josta valmistuu pintakäsittelymestariksi.

– Menetelmät muuttuvat koko ajan, joten osaamisensa kanssa täytyy olla ajan tasalla. Haluamme tietenkin myös Polttovärillä myydä parasta ja kestävintä, mikä vaatii jatkuvaa kouluttautumista, Tuomas summaa.

Vapaa-aika kuluu aktiivisesti liikkuen


Työtä tehdään nelipäiväisinä viikkoina, joten Tuomaksella on joka viikko pitkä viikonloppu. Silloin hän saattaa lähteä esimerkiksi lenkille, kuntosalille, hiihtämään tai uimaan vuodenajasta riippuen.

– Pesäpallo on myös lähellä sydäntä. Käyn seuraamassa sitä täällä Vaasassa paikan päällä tai maakunnassa, Tuomas sanoo.

Nykyisin Vaasassa asusteleva mies tuntee kuitenkin vahvasti juurensa:

– Mies voi lähteä Vähästäkyröstä, mutta Vähäkyrö ei lähde miehestä, Tuomas heittää nauraen.

Lue lisää Polttovärin tarjoamasta jauhemaalauksesta ajankohtaisista uutisista: Ympäristöystävällinen jauhemaalaus yllättää kestävyydellään ja monipuolisuudellaan